123 Main Street, New York, NY 10001

Ytterøya

Tidsrom

2020 – 2022

Type

Privat bolig

Sted

Bergen

Ytterøya prosjektet

Bratland Eiendomsutvikling AS har gleden av å presentere vårt nye byggeprosjekt på Ytterøya. Det skal bygges 2 stk flotte hytter på en nydelig tomt, på størrelser opp til 140 m2 og tomteareal på inntil 2000 m2. Her er det sol fra tidlig morgen til langt på kveld og flott utsikt ut over Bjørnafjorden.

Fritidsboligene på Ytterøya har vært et prosjekt der vi ønsket å trekke bevegelsen gjennom det fantastiske øy-landskapet – også inn i boligen. Gjennom de store vinduene, kan man hele tiden følge med på landskapet mens man beveger seg fra rom til rom.

Det skrående terrenget videreføres inn i boligen, ved at volumene trappes nedover i takt med landskapet. En egen mer lukket soveroms-avdeling med bad ligger mer skjermet til, med vinduer mot nord. Selv om planløsningene varierer noe mellom de to boligene, har dette vært et viktig utformings-premiss i begge prosjekter.

Utformingen av uterommene har vært like viktig som utformingen av rommene på innsiden. Byggets form skaper flere uterom med gode solforhold, le for vind og skjerming fra sterk sol eller regn.

I tillegg fungerer uterommene som en forlengelse av rommene på innsiden. På finværsdager vil boligen oppleves som del av uterommene, og uterommene som del av boligen.

Fritidsboligenes fasader i dempet farge og fasong, er med på å redusere fjernvirkningen fra sjøen og fremhever landskapet rundt. Dette forsterkes ytterligere med de rette og stramme linjene som står i kontrast til de myke landskapslinjene.

Treet som byggemateriale og pilarer som fundament er en skånsom og miljøvennlig måte å bygge på, som minimerer inngrep i landskapet og naturen. Det gjør at vi kan ta vare på mye av de naturlige terrengforholdene som er på eiendommen i dag.

Bruken av tre videreføres også i interiøret, med slett trepanel og synlig bærekonstruksjoner i tre. Sammen med de store vinduene gir det et moderne utrykk, samtidig som treet gir en varm og hyggelig stemning i boligen.

Ytterøya prosjektet

Bratland Eiendomsutvikling AS har gleden av å presentere vårt nye byggeprosjekt på Ytterøya. Det skal bygges 2 stk flotte hytter på en nydelig tomt, på størrelser opp til 140 m2 og tomteareal på inntil 2000 m2. Her er det sol fra tidlig morgen til langt på kveld og flott utsikt ut over Bjørnafjorden.

Fritidsboligene på Ytterøya har vært et prosjekt der vi ønsket å trekke bevegelsen gjennom det fantastiske øy-landskapet – også inn i boligen. Gjennom de store vinduene, kan man hele tiden følge med på landskapet mens man beveger seg fra rom til rom.

Det skrående terrenget videreføres inn i boligen, ved at volumene trappes nedover i takt med landskapet. En egen mer lukket soveroms-avdeling med bad ligger mer skjermet til, med vinduer mot nord. Selv om planløsningene varierer noe mellom de to boligene, har dette vært et viktig utformings-premiss i begge prosjekter.

Utformingen av uterommene har vært like viktig som utformingen av rommene på innsiden. Byggets form skaper flere uterom med gode solforhold, le for vind og skjerming fra sterk sol eller regn.

I tillegg fungerer uterommene som en forlengelse av rommene på innsiden. På finværsdager vil boligen oppleves som del av uterommene, og uterommene som del av boligen.

Fritidsboligenes fasader i dempet farge og fasong, er med på å redusere fjernvirkningen fra sjøen og fremhever landskapet rundt. Dette forsterkes ytterligere med de rette og stramme linjene som står i kontrast til de myke landskapslinjene.

Treet som byggemateriale og pilarer som fundament er en skånsom og miljøvennlig måte å bygge på, som minimerer inngrep i landskapet og naturen. Det gjør at vi kan ta vare på mye av de naturlige terrengforholdene som er på eiendommen i dag.

Bruken av tre videreføres også i interiøret, med slett trepanel og synlig bærekonstruksjoner i tre. Sammen med de store vinduene gir det et moderne utrykk, samtidig som treet gir en varm og hyggelig stemning i boligen.